ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
اهمیت اقتصادی پرورش زنبور عسل بیشتر در گردهافشانی گیاهان زراعی و باغی وافزایش محصولات کشاورزی است. به طوری که طبق تحقیقات انجام شده در کشورهای دیگر ارزش زنبور عسل در افزایش محصولات کشاورزی بسیار بیشتر از تولیدات مستقیم کندو است. بررسیهای انجام شده در ایران نیز نشان میدهد که نقش زنبور عسل در افزایش محصولات کشاورزی چندین برابر تولید عسل ارزش دارد. زنبور عسل علاوه بر دخالت در عمل گردهافشانی با تولید محصولاتی مانند ژله رویال، زهر، گرده و بره موم در صنایعی مانند داروسازی، نساجی، کاغذسازی، شمعسازی و تولید واکسن نقش ارزشمندی را ایفا میکند و باعث افزایش اشتغالزایی میشود. به دلیل آنکه پرورش زنبور عسل تا حد زیادی به منابع طبیعی و باغها وابسته است و سیستم پرورشی این بخش تا حد زیادی به صورت سنتی و تجربی اداره میشود، تربیت نیروی متخصص و ماهر که شناخت کافی از زنبور عسل داشته باشند، ضرورت دارد تا ضمن بهرهبرداری از امکانات موجود در کشور و تولید فرآوردههای مربوط، رشد و توسعه کمی و کیفی این بخش فراهم شود.فارغالتحصیلان این رشته میتوانند به عنوان کاردان پرورش زنبور عسل، کاردان پرورش ملکه و اصلاح نژاد زنبور عسل، کاردان کارگاه، تعمیر، سرویس و ساخت وسایل زنبورداری و سرپرست واحدهای تولید و فرآوری محصولات زنبور عسل فعالیت کنند.
شیمی آلی، فیزیک عمومی، ریاضیات،زیستشناسی (گیاهی و جانوری)، آمار و احتمال.
هوا و اقلیمشناسی، آموزش و ترویج دامپروری و منابع طبیعی، زبان تخصصی، بیوشیمی، گیاهشناسی (عمومی)، اکولوژی محیطزیست، جامعهشناسی روستایی، مقدمهای بر اقتصاد و بازاریابی، محصولات زنبور عسل، اصول وکاربرد کامپیوتر، حشرهشناسی کشاورزی، پرورش زنبور عسل.
پرورش ملکه زنبور عسل، مبانی اصلاح نژاد و تلقیح مصنوعی زنبور عسل، بهداشت، بیماریها و آفات زنبور عسل، گیاهان شهدزا و گردهزا، شناخت، تعمیر ونگهداری ابزار و وسایل زنبورداری، مرفولوژی و آناتومی زنبور عسل، فرآوری محصولات زنبور عسل، کارآموزی.