واقعه تاسوعا
تاسوعا از ریشه تسع به معنای نه و نهم است و در میان شیعیان در کشورهای مختلف روز تاسوعا منتسب به حضرت عباس (ع) می باشد که با برپایی مراسم های مختلف مذهبی به عزاداری در این روز می پردازند. این روز برای شیعیان ناشی از واقعه کربلا است. در عصر این روز لشگر عمر بن سعد خود را اماده جنگ با امام حسین (ع) کرد.
امام جعفر صادق( ع) در ضمن حدیثی در توصیف این روز فرمودند که تاسوعا روزی است که حسین (ع) و اصحابش در کربلا محاصره شدند و سپاه شامی بر ضد آنان گرد هم آمدند. ابن زیاد و عمر بن سعد نیز از فراهم آمدن آن همه نیرو خوشحال شدند و آن روز حسین (ع) و یارانش را ناتوان شمردند و یقین کردند که دیگر برای او کمکی نخواهد رسید و عراقیان نیز او را پشتیبانی نخواهند کرد.
در روز تاسوعا حسینی شمر وارد کربلا شد و نامه ای به همراه داشت که در آن از عمر بن سعد خواسته شده بود یا در برخورد با امام حسین(ع) جدیت به خرج دهد یا فرماندهی لشکر را به شمر واگذار کند. عمر سعد از واگذاری فرماندهی به شمر خودداری کرد و آماده جنگ با امام حسین(ع) شد. همچنین در تاسوعا شمر امان نامه ای برای حضرت عباس (ع) آورد که از سوی ایشان رد شد.
تاسوعا چه روزی است
تاسوعا روز نهم ماه محرم است که در سال ۹۶ برابر با روز شنبه ۸ مهر ماه و ۹ محرم ۱۴۳۹ می باشد. در ایران این روز مانند عاشورا تعطیلی رسمی می باشد.
همچنین ببینید : اعمال ماه محرم
عکس جالب و دیدنی از بین الحرمین مناسب برای پروفایل